שיעורו של כתם הנמצא על בשרה

שבוע טוב
אשתי לוקחת כדורים למניעת הריון (פמולן) כבר חודש.
בימים האחרונים היא קיבלה דימום על בגד צבעוני.בשבת ראינו טיפה דם על הבשר.
האם נאסרנו ?
תודה ופורים שמח

תשובה:

שבוע טוב ופורים שמח

אם גודל הכתם היה יותר מכגריס (מטבע של שקל) היא ודאי נטמאה, אך אם היה זה פחות משקל יש בזה מחלוקת בין הפוסקים וניתן להקל בזה. ואם היא מסופקת בזה יש לצייר על נייר את גודל הכתם שראתה ולהראות את זה לרב.

בהצלחה רבה.

מקורות:

שולחן ערוך סי' ק"צ סעיף ו' ואמנם בש"ך סק"ו החמיר בזה, אך הב"ח והחכמת אדם והסד"ט ועוד כתבו להקל בזה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ראשית כל האשה כותבת שהיא קיבלה דימום על בגד צבעוני וע"ז לכאו' לא עוזר הדין דצבעונים כיון שם היא קוראת לזה דימום כנראה שזה מחזור ובודאי צריך להגיד לה שהיא טמאה[לדאבונינו יש כאלה טועים בזה והולכים צבעוני והם חושבים שזה מציל אותם] ובנוגע לשיעור כגריס יש שיטות שזה יותר משקל ולפעמים בצירוף צדדים אחרים מקלים בזה

  2. אכן חשוב להדגיש, כי כאשר היה הרגשה או התחלת מחזור אין עוזר שזה על בגד צבעוני (המדובר בתשובה הוא רק על כתמים). ובנוגע לשיעור הכתם, ההוראה כאן היא כללית, אך באופן פרטי יש להראות המראה לרב והרב משקלל את כל הנתונים ומכריע לפי צירוף הפרטים בזה.