הנחת תפילין בפורים

שלום וברכה לכבוד הרב. האם צריך להניח תפילין בפורים?אשמח שכבודו יביא את המקורות לכך. תודה.

תשובה:

שלום רב.

מניחים תפילין בפורים, ואף לובשים אותם בזמן קריאת המגילה בבוקר.

פורים שמח.

מקורות:

כתוב במגילה 'ליהודים היתה אורה ושמחה וששון ויקר' ודרשו חז"ל 'ויקר' אלו תפילין (גמרא מגילה טז,ב), ולכן אין לחלוץ התפילין עד לאחר קריאת המגילה (משנה ברורה סי' תרצג סק"ח). והראב"ד בתשובות ופסקים סי' קכ"א ובתמים דעים סי' מו (הביאו באבודרהם סדר תפילת פורים) כתב שפורים חייב בתפילין אף שהוא מעין יום טוב אך כיון שקיבלוהו רק למשתה ושמחה אין לו דין יום טוב ממש ומניחים בו תפילין. ובספר מאסף לכל המחנות סי' ל"א סק"ד הביא בשם אחד מבעלי התוספות שאין מניחים תפילין כל היום בפורים רק בבוקר השכם כיון שחייב איניש לבסומי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ילד שאמור להניח תפילין היום ששי הקרוב.
    נערכת לו מסיבה ביום רביעי הקרוב וכמובן יחגוג שבת בר-מצוה בע"ה.
    האם יש חובת סעודה בבוקר יום הנחת התפילין -יום ששי?