קרא מגילה והפסיד כמה מילים אם יכול להשלים מחומש

ברצוני לדעת כבוד הרב במשנה ברורה כתוב כאשר שומעים מגילה ומפספסים כמה מילים אפשר להשלים ממגילה כשרה ויוצאים ידי חובה ולמי שאין ידו משגת מגילה כשרה יכול להשלים מהמגילה שכתובה בחומש האם במקרה כזה יוצאים ידי חובת קריאת מגילה לכתחילה או רק בדיעבד אשמח לקבל גם מקורות תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

דין הקורא מתוך החומש דומה למי שקורא בעל פה חלק מהמגילה, שכתב על זה השולחן ערוך (סי' תר"ץ סעיף ג') שבדיעבד יצא ידי חובה עד מחצית המגילה, ומשמע שזה גדר של בדיעבד.

אמנם במשנה ברורה שם (סק"ח) כתב שאם אין לו מגילה אחרת יכול לכתחילה לקרוא במגילה שהסופר החסיר בה כמה מילים ולומר מילים אלו בעל פה, והוא הדין אם החסיר כמה מילים ואין לו מגילה אחרת שיכול לכתחילה להשלים מילים אלו מהחומש. אך בס"ק י"ט משמע שהסתפק אם יוצא בקריאה בחומש לכתחילה או בדיעבד.

אמנם מבואר בפוסקים (משנה ברורה שם ס"ק כ"ו בשם הפרי מגדים) שאדם העומד לפני פורים וביכולתו לקנות מגילה כשרה, לכתחילה יקנה מגילה כזו כדי שאם יחסרו לו כמה מילים יוכל להשלימם מהמגילה ולא להסתמך על הקריאה מהחומש.