לעלות לקבר האמא באזכרה של האבא

שלום
שלא תקום צרה פעמים
יושבים שבעה על אישה ל"ע יום השלשים חופף ליום האזכרה של האבא האם יכולים לעלות להר המנוחות במקביל זה קצת דחוף תודה ומחילה .

תשובה:

שלום רב.

יש מנהג שכאשר עולים לקבר ביום השנה אין עולים על קבר נוסף, אך אין לזה מקור בהלכה, ואם יש באותו היום שלושים לאמא, ניתן לבקר אצל קברי שניהם.

מקורות:

בפני ברוך סימן ל"ז סעיף ג' הביא מנהג זה בשם ספר זכרון אליהו, ואין מקורות מוקדמים למנהג זה, אך יש נוהגים אותו כיום, וכאשר יש יום זכרון גם לאמא אין צריך להקפיד על זה כיון שיש ענין הלכתי לבקר אצל שניהם.