זריקת שאריות מזון מהחלון לחתולים ברחוב

בס"ד
האם מותר בשבת לזרוק מתוך הבית שאריות מזון ( בפרט עצמות עוף ודגים) לחתולי רחוב שנמצאים בגינות שברחוב ?( יש להתייחס אם עניין העירוב רלבנטי כאן)
בתודה

תשובה:

שלום רב.

כשאין עירוב אסור להוציא כלום מהבית לרשות הרבים אף דרך חלון ויש בזה מלאכה דאורייתא.

גם כאשר אין עירוב אסור  להאכיל חתולי רחוב בשבת, וכן שאר בעלי חיים שאין מזונותיהם מוטלים על האדם.

מקורות:

שולחן ערוך סי' שמ"ו סעיף א' וסי' שכ"ד סעיף י"א ומשנה ברורה שם.