כשנמצא טעות בספר תורה אם יש להוציא ס"ת אחרת או לקרוא בספר השני

שלום לכב' הרב

אתמול עליתי לספר תורה עליית שלישי ומיד כשסיימתי לברך ברכה אחרונה ראינו שבעליה של העולה הבא ישנה מ"ם שנחתכה כנו"ן ווא"ו (או כ"ף וא"ו).
1. האם צריך להוציא ספר אחר (שגם אותו צריך לגלול) או לגלול את ספר התורה של פרשת שקלים אחורה לפרשת משפטים ?
2. במצב שיש רק ספר אחד בבית כנסת באחת מד' פרשיות וגוללים אותו, האם יש לומר קדיש אחד כפי שעושים כל שבת או שנים למרות שקוראים רק בספר אחד ? (למנהג הספרדים)

אם אפשר בבקשה מקורות לדבר
תודה רבה וחודש טוב !

תשובה:

שלום רב.

1. אם נמצא טעות בספר הראשון שקראו בו, אין להשתמש בספר התורה השני שהוציאו, אלא להוציא ספר אחר, אף שצריך לגלול את שניהם.

2. למנהג הספרדים אומרים קדיש על כל קריאה וקריאה אף אם היה זה בספר תורה אחד שגללו אותו ממקום למקום.

מקורות:

1. דרך החיים בדין אם נמצא טעות בס"ת סעיף ד', אליהו רבא סי' ק"מ בשם הרא"ש וזר התורה פרק ט' אות י"א.

2. שו"ת אור לציון חלק ב' פרק מה אות נ"ד.