אבל תוך י"ב חודש אם יכול להשתתף בארוחה משותפת, בחופה של אחיינית ובשבע ברכות

אבי נפטר בר"ח חשון.
אנו האחים מעונינים  בכל ר"ח להפגש  עם בני זוג
ועם רב שמוסר שעור בהלכה.
1. האם מותר לעשות ארוחה משותפת ?
2. האם מותר לשבת יחד  שולחן נשים ושולחן גברים ?
3. האם אפשרי ללכת לחופה של אחינית שמתחתנת ?
4. האם אפשרי להשתתף ב-7 ברכות ללא מוזיקה ?
5. האם אפשרי לקיים אצלי בבית  שבע ברכות ?
תשובה:

שלום רב.

1. מותר לעשות ארוחה משותפת תוך כדי השיעור, אם אין מרגישים בזה כמסיבת מרעים אלא כאכילה יחד עם הלימוד.

2. אם המסובים הם רק מבני המשפחה המצומצמת אין צריך לכך הפרדה בין נשים לגברים, אך בשעת השיעור יש לשבת בנפרד.

3. אם החופה אינה במקום שבו מתקיימת החתונה מותר להשתתף בה אם אין שם כלי נגינה, ואם היא במקום שבו נעשית החתונה יש נוהגים להקל בזה ויש מחמירים, ואם ישמש כמלצר באירוע יכול להשתתף.

4. אם צריכים אותו להשלמת מנין או לפנים חדשות יכול להשתתף שם. וכן אם מברך את השבע ברכות.

5. אפשר לקיים הסעודה בביתך, ואינך חייב לצאת כשהיא נערכת, אך אם אין מתקיימים הפרטים הנ"ל אינך יכול לאכול עמהם.

אפשר

מקורות:

3. שולחן ערוך סי' שצ"א סעיף ג' וברמ"א שם.

4. הגהות אשר"י המובא ברע"א שם לענין השלמת מנין, ומכתב מהגרש"ז אוירבך זצ"ל בסוף הספר פני ברוך לענין פנים חדשות. ובראנ"ח המובא בכנסת הגדולה סי' שצ"א הגהות הטור ס"ק י"ג לענין המברך את השבע ברכות.

5. רמ"א שם סעיף ב'.