אזכרה (יארצייט) בפורים

אבי נפטר בי"ד באדר ב תשע"א – מתי עלי לקיים האזכרה ?

תשובה:

שלום רב.

עליך לקיים את האזכרה ביום ראשון י"ד אדר פורים דפרזים, ולענין העליה לקבר אין לעלות ביום זה אם יש לחשוש שיבכו בשעת העליה לקבר, וכן נוהגים שלא לעשות השכבה ביום זה.

וכשחל יארצייט בפורים נוהגים שאין האבל מתפלל לפני העמוד, אך רק לפי המקום שבו נמצא, דהיינו שאם נמצא במוקפין אינו מתפלל רק בפורים של מוקפין, ואם בפרזים בפורים של פרזים.

מקורות:

עליות אליהו מעלות הסולם הערה י"ג אות ו' שהגר"א מנע מהאבל להתפלל לפני העמוד בפורים ואמר לו 'אבל וחפוי ראש'. ועי' בהליכות שלמה פורים פי"ח ה"ח בהערה שם מה שכתב על נוסח זה שמובא בשם הגר"א.