אבל במצוות משלוח מנות בפורים

האם אבל(נמצא בשנת אבל) צריך לשלוח מנות או לקבל משלוח מחבריו (אשמח לקבל תשובה בהקדם)

תשובה:

שלום רב.

גם אבל (אפילו בתוך שבעה) צריך לשלוח מנות לאחרים בפורים (אך לא דברים משמחים ומפנקים), אך אסור לו לקבל משלוחי מנות מאחרים.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים סי' תרצ"ו סעיף ו', והביא המשנה ברורה שם ס"ק י"ח מהאחרונים שאין לאבל לשלוח דברי שמחה ותפנוקים. ועי' עוד בשו"ת שבט הקהתי שכתב שמותר לבנים לשלוח משלוחי מנות להוריהם בשנת האבל כיון שזה נחשב כפרעון חוב על הטובות שעושים להם כל השנה, וכן בגלל שאין זה כיבוד אב ואם לא ליתן להם ע"ש.