סנדלר שאיבד נעליים שהתקבלו לתיקון

מה הדין באדם שנתן נעליים לתקון לסנדלר ובבואו לקחתם מתברר שהם נאבדו לסנדלר והוא לא מוצאם האם הוא חייב לשלם. ואם כן מה בדיוק הוא חייב הרי זה נעל משומשת.

תשובה:

הסנדלר חייב לשלם. מחיר נעליים משומשות יש לחשב עלות נעליים חדשות, כמה זמן הן מחזיקות מעמד וכמה כבר השתמשו בהן. לדוגמא אם מחירן הוא 200 ש"ח, השתמשו בהן ששה חודשים מתוך שמונה, יש לשלם מעט פחות מ-50 ש"ח, כיון שנהנים יותר מהנעליים כשהן חדשות מאשר ישנות, בגלל היופי.

מקורות:

אומן דינו כשומר שכר וחייב בגניבה ואבידה, עיין שו"ע חו"מ סי' שו סעיף א.

לעניין בגדים משומשים עיין עלון המשפט גליון 1 עמוד ד.