אירוח בשבת אצל המשודכת לפני חתונה

בס"ד
שלום רב לרבני בית ההוראה,
אני מאורס והוזמנתי על ידי הורי הכלה להתארח אצלם בשבת. האם מותר לי ללון אצלם בבית?
מבדיקה ראשונית מצאתי שנהוג שלא. מצד שני נראה לי שכשיש עוד אנשים בבית אין כאן איסור ייחוד.
ובנוסף הם גרים בבית רב קומות, כך שהם יכולים להכין לי חדר בקומה התחתונה, בעוד שהיא לנה בחדרה בקומה העליונה.

אשמח לקבל תשובתכם.
תודה,
איתי

תשובה:

שלום רב.

אכן על פי הדין בדרך כלל אין איסור ייחוד בכך כאשר ישנם עוד אנשים בבית, אמנם נהגו בכל קהילות ישראל שלא לישון באותה דירה כדי למנוע הרהורים. ויש להשתדל מאוד להקפיד על כך ולמצוא פתרונות כדי שלא להגיע למצב זה.

בהצלחה רבה.