שימוש בתכשיר ניקוי לתינוקות תחליף למגבונים

האם מותר לכתחילה להשתמש בתכשיר כתחליף למגבונים (ספריי המיועד לניקוי תינוקות) עם נייר גם למבוגרים?

תשובה:

שלום רב.

מותר להשתמש בזה לכתחילה, אך יש להתיז את המים על הגוף ולא על הנייר.

מקורות:

משנה ברורה סי' ש"ב סק"ס והטעם בזה מכיון שבכל סחיטת בגד יש ב' חששות מלבן ומפרק, ובנייר שהמים הולכים לאיבוד ואין לו ענין בניקוי הבגד אין בזה משום מלבן, ואף משום מפרק אין בזה כאשר אין הנייר ספוג במיים אלא מעביר אותו על מים כדי לנגבם, אך אם הנייר ספוג במים ורוצה להוציאם על התינוק כדי לנקותו יש בזה משום מפרק.