על מה מברכים קודם

אם יש לי תפוח,בננה וענבים. אני אוהב את התפוח יותר מהבננה ואת הבננה יותר מהענבים על מה לברך קודם ומדוע?

תשובה:

שלום רב.

יש לברך קודם על הענבים אחר כך לאכול את התפוח ואחר כך לברך על הבננות, מכיון שמין שבעה קודם לחביב כשהחביב מאותו המין. אמנם אם היה חביב לו יותר הבננות היה יכול לברך תחילה עליהם.

מקורות:

שולחן ערוך סי' רי"א סעיף א' ומשנה ברורה שם דקיי"ל כהסוברים שחביב קודם כשאין ברכותיהם שוות.