תולעים בסלק

הרבה פעמים לאחר בישול סלק במרק כשחותכים אותו יש בו כמין שבילים לאורכו, האם עלי לחשוש שהיה מותלע?
יש לציין שלא רואים בו רקב או תולעת רק כעין מחילות. וגם מבחוץ הוא קשה ויפה קודם הבישול ואין שום חור או סימן חיצוני של נגע.

תשובה:

שלום רב.

הסלק יכול להיות מאוד מותלע אסור לבשל סלק שלם. צריכים אותו לחצות לפחות ל4חלקים ולראות שאין תולעים( התולעים הן לבנות גדולות ורואים אותן) וכן לוודא שהמחילות נקיות ללא ביצים וללא הפרשה של התולעים.

הרב יוסף זריצקי