לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נתינת טבעת במעמד הצעת נישואין

שאלה:

שלום רב.
לפני כשנה קיבלתי מבן זוגי הצעת נישואין במסעדה כשרה ששם נכחו עוד סועדים, שראו זאת באותו המעמד גם קיבלתי טבעת אירוסין ממנו..
החתונה שהיתה אמורה להיות לא התקיימה. רציתי לדעת האם זה קידושין או לא,או האם זה משהו אחר..
אני אציין שבן זוגי שאל רב והרב השיב לו שזהו לא גט לחומרא ושהטבעת היא רק מתנה ממנו..

אני אשמח לשמוע עוד תשובה מכם, תודה מראש.

תשובה:

שלום רב.
טבעת שנותנים בזמן הצעת הנישואין אינה טבעת קידושין, משום שבמהותו כעת רק עושים לכל היותר הסכם שבע"פ בין בני הזוג שהם עתידים להנשא זל"ז. אבל ברור לחלוטין לשניהם כי זו רק "הצעת נישואין" ולא נישואין בפועל, זאת אומרת האיש רק מציע הוא רוצה לשאת את האשה (בעתיד, ולא עכשיו). לכן אין לחשוש כלל לקידושין בטבעת זו.
הרבה הצלחה בעתיד.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שלום רב

    במועד מסויים רציתי לומר לבת זוגתי שאני רוצה להתחתן איתה, אך לא התאפשר לי לתת לה את הטבעת מכיסי.

    בחלוף זמן מה, סיפרתי לה על כך והיא הסכימה להתחתן איתי מבלי שנתתי לה טבעת.

    מה המשמעות ההלכתית לך?

  2. ברצוני להעיר, כי לאחרונה נכתבו שני פסקי דין בבית הדין הרבני, כי יש חדש גדול של קידושין בהצעת נישואין,
    כך גם הראשלצ, הרב יצחק יוסף, שיגר מעצב לכל רבני הערים, לבטל את המנהג בזה, ושיש בו חשש אשת איש.