הקפאת ביציות

שלום רב
אני גרה בקיבוץ , כבר כ 20 שנה אני דואגת להקים בית כנסת ביום כיפור בקיבוץ , בשנים הראשונות הייתי עוברת בבתים ומעירה גברים שיהיו למניין, בשנים האחרונות בית הכנסת מלא והמון גברים משתתפים בתפילות.
השנה בעזרת השם אישרו אנשי הקיבוץ להקים בית כנסת בקיבוץ .ואני פועלת להקמתו.
גם בפורים אנו עורכים קריאת מגילה ובעזרת השם נוסיף עוד ועוד תפילות , כן והכל בקיבוץ של חילונים.
לעולם לא ביקשתי דבר עבורי שהרי בהרגשה אני הכי זוכה מהתפילות העולות ומההתרגשות האופפת אותי בכל תפילה שנאמרת בישוב.
יש לי בעיה וברצוני להתייעץ עם כבוד הרב הנכבד , אני אשה גרושה בעלי לשעבר לא אהב את דרכי והתקדמותי לכיוון הדת ולכן עזב , אני מעוניינת להקים בית בישראל ואפילו להספיק וללדת עוד ילד אך אני בבעיה, בן זוגי בתהליכים משפטיים על גרושין , אישתו מעוניינת בכסף שנקבע לה בכתובה ומכיוון שאין לו את הסכום הנ"ל אין באפשרותו להתגרש ולהתחתן איתי , אני מאמינה שאשה הגונה לא יכולה לגור או לעשות ילד בלי חתונה ואני בבעיה כי זמני קצר ללדת.
אשמח לעצתך כבוד הרב מה אוכל לעשות בעניין , למי עלי לפנות
תודה מראש.

תשובה:

שלום רב.

אני מלא התפעלות על פעילותך המבורכת. ה' ימלא משאלות ליבך ותוכלי להנשא לבחיר ליבך בקרוב.

אני לא יודע בת כמה את כיום. אבל באופן עקרוני ניתן היום לעשות "הקפאת ביציות". ישנם נשים במצבך שלא רוצות לאבד את הפוריות שלהן, שואבים את הביציות שלהן ומקפיאים אותם עד לשעת הכושר. (בדרך כלל, אם מקפיאים בזמן, ניתן לשימוש עד גיל 54 לערך).

אם תירצי עזרה בענין תוכלי לפנות אל הרב משה שלזינגר שהוא מגדולי המומחים בתחום – 025001501

בהצלחה בכל עניינך!