פיסול עדים קרובים העומדים במעמד הקידושין

כאשר החתן אומר לשני עדים אתם עדי ויש אדם זר שרואה את החופה ומתכוון להיות עד האם הוא עד, נפק"מ במקרה שהוא עד פסול אם הוא פוסל את הקידושין?

תשובה:

שלום רב,

סליחה על האיחור במתן התשובה.

אם החתן או הכלה מייחדים עדים הרי הם מוציאים את כל האחרים מכלל העדות, שלא יוכלו הפסולים להיות עדים.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' לו סוף סעיף א. ועיין בפתחי תשובה שם סק"ט שאעפ"כ הכשרים יכולים להעיד אם העדים שיוחדו לעדות לא נמצאים, והייחוד מוציא רק את הפסולים לעדות.