נוסחאות בכתיבה על המצבה

אבא שלי נפטר לפני שהוא נפטר הוא סבל נורא והבנתי שרצוי מאוד לרשום על המצבה מדוכה ביסורין
1 רציתי לדעת איך רושמים מדוכא ביסורים
2 על המצווה יש צורת ספר רציתי לדעת אם נכון לרשום
"חסד ואמת נפגשו וצדק נשקו"

תשובה:

שלום רב ושלא תדעו עוד צער.

  1. ניתן לרשום את שמו ולאחר מכן להוסיף 'המדוכא בייסורים' וכן ניתן לכתוב 'שהיה מדוכא בייסורים' ובדרכים אחרות.
  2. לשון הפסוק הוא: 'חֶסֶד וֶאֱמֶת נִפְגָּשׁוּ צֶדֶק וְשָׁלוֹם נָשָׁקוּ'

מקורות:

ילקוט יוסף חלק ז' עמוד צ"א. אך לא כדאי לרשום שבחים שאינם נכונים כיון שזה יכול לגרום נזק לנפטר.