זימון עדות גוי לבית הדין הרבני

אשתו של פלוני חושדות בו שהיה עם אישה ערבייה .
שני בני הזוג פונים לבית הדין הרבני .
שאלתי האם בית הדין יכול לזמן את האישה הערבייה לתת עדות ?
מה הדין ומה המעמד המשפטי של עדות של גוי ?

תשובה:

שלום רב.

מעמדו ההלכתי של גוי במתן עדות היא כי הוא אינו נאמן.

יחד עם זה, לפעמים בית הדין מחליט לזמן עדות פסולים, כדי לדעת איך לחקור את האיש, או כדי לגרום לו להודות וכד'.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' לד סעי' יט. ישנם מקרים מסויימים כי פסולי עדות נאמנים לצורך מתן עדות כמבואר ברמ"א סוף סי' לה. אולם גם דין זה לא נאמר אלא שבשאר פסולים ולא בעדות של גוי. מה גם שמקרים אלו אינם שייכים כ"כ לשאלה זו הן בגלל אופי התביעה, והן בגלל שהאשה אינה טוענת טענת "ברי".