מסע לפולין בשנת אבל

אמי נפטרה לפני כחודש במפתיע , אני אמורה לצאת למשלחת לפולין בעוד כשלושה שבועות
(אני נרשמתי לפני הפטירה ) האם יש איסור מבחינת ההלכה לצאת למסע לפולין .

תשובה:

מסע מסוג זה, הוא מסע מחזק ומרגש עד למאוד, ואינו גורם להוללות ושמחה, ומשום כך אין מניעה ליסוע בשנת אבל למקום זה.

אמנם אין ליסוע למסעות הוללות ושמחה, הסותרות את האבילות המחוייבת על הורים, וזה אף אם הוזמנו לשם כך כרטיסים לפני הפטירה.

בהצלחה רבה.

מקורות:

שו"ת נשמת ישראל אבילות ח"ב סי' כו.