כיוון בברכה לכל המאכלים שיאכל אחר כך, עד מתי יכול לאכול בלא ברכה ראשונה

שלום לכבוד לרבנים שאלתי היא – אדם שבירך שהכל וכיוון לפתור את כל המאכלים של שבירכתם שהכל ולא בירך ברכה אחרונה וגם לא שינה את מקום הימצאו.
ועכשיו הוא רוצה לאכול שוב , האם יש שיעור זמן שבו נחשב הסח דעת , והוא צריך לברך שוב ברכה ראשונה ?

תשובה:

שלום רב.

אדם שבירך ברכה ראשונה ובדעתו היה גם למאכלים אחרים שיאכל אחר כך, או שיושב בסעודה אחת ארוכה, אינו צריך לברך על המאכל השני אף אם עבר זמן רב, כל עוד לא הסיח את דעתו מהאכילה. אמנם לכתחילה אין לשהות יותר מ72 דקות כדי שלא להפסיד את הברכה אחרונה (אלא אם כן מדובר בדברים שאינו צריך לברך עליהם ברכה אחרונה כלל כאכילת פיצוחים שאינו אוכל כזית בכדי אכילת פרס או שתיית משקה חם וכדומה שאז יכול להמשיך באותה אכילה זמן רב).

מקורות:

ביאור הלכה סי' ק"צ ד"ה אחר.