שכח לומר ברכת החודש בשבת אם יכול להשלימה

שכחתי לומר ברכת החודש בשבת, האם מותר לברך את החודש אחרי תפילת שחרית של יום ראשון?

תשובה:

שלום רב.

אדם ששכח לברך ברכת החודש בתפילת השבת יכול להשלימה, ויאמר לאחר תפילת שחרית באחד הימים שלפני ראש חודש את נוסח ברכת החודש שנתקן לשבת.

מקורות:

בסדר רב עמרם הביא את סדר ברכת החודש לאמירתו ביום ראש חודש עצמו, ועי' ברבבות אפרים חלק ד' סי' צ"ז אות נ"ג שכתב שלא לאומרו בציבור אך כל אחד יכול לאומרו ביחידות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. ואם ברכת החודש זה ביום שבת, ויום למחרת כבר "ערב ראש חודש"
    האם אפשר עדיין לברך בבוקר, אם כן – עד איזו שעה?

    תודה רבה כבוד הרב