הדלקת נר נשמה לעילוי נשמת צדיק

שלום רב,
יש לי שתי שאלות:

(1) כשאני מדליק לצדיק שנפטר נר האם אפשר להדליק אותו בערב הפטירה (שלפי התורה נחשב יום חדש) או שצריך ביום?

(2) מה עושים ביום שישי לגבי הדלקת נר לצדיק, כי עדיין לא נכנס היום, (יום הפטירה בשבת: מתחיל בשישי בערב) כי בשקיעה כבר שבת ואי אפשר להדליק נר לעילוי נשמתם ובמוצאי שבת כבר עבר יום הפטירה של הצדיק אז מתי מדליקים?

תשובה:

שלום רב.

1. אפשר בערב הפטירה.

2. ניתן להדליק בערב שבת (באותו זמן שמדליקים נרות שבת) נר מיוחד לעילוי נשמת הצדיק, ולדאוג שיהיה נר שימשיך לדלוק גם במהלך השבת עצמה לעילוי נשמת הצדיק שנפטר באותו היום.