לימוד וצדקה לעילוי נשמת צדיקים

שלום רב יש לי שלוש שאלות:

(1) שמעתי שאפשר להדליק נר לצדיק שנפטר (שרשום בלוח השנה אפילו שאני לא מכיר) האם אפשר לתת צדקה עבור אותו צדיק, או שהצדיק לא צריך דבר כזה וזה לא מתאים?

(2) והאם אפשר ללמוד תורה או לקרוא תהילים לעילוי נשמת אותו צדיק או שהוא לא צריך את זה, וזה לא מתאים?

(3) ומה הכי טוב לעשות לצדיק שנפטר כדי שימליץ יושר עלי בשמיים לאחר פטירתי?

תשובה:

שלום רב.

ניתן להדליק נר לצדיק ביום פטירתו ואף לתרום צדקה עבורו וכל שכן ללמוד תורה ותהילים לעילוי נשמתו, ובכל אלו אין שייך לומר שאין הם צריכים את זה, כיון שכל זכות שיש לצדיק בעולם הזה היא מעלה את נשמתו יותר ויותר. לימוד משניות ותורה לעילוי נשמת צדיק היא הדבר הכי מועיל לזכות הצדיק, ובפרט ביום פטירתו, ואחרי הלימוד יש להתפלל להקב"ה שבזכות הצדיק הזה ישפיע עליך את כל בקשותיך.