לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אם אשה נטמאת בהוצאת התקן תוך רחמי בלא שיצא דם

האם כשמוצאים את ההתקן תוך רחמי שיש לאשה היא נטמאת אף שלא יוצא דם?

תשובה:

שלום רב.

על פי דברי הרופאים בדרך כלל כן יוצא דם בהוצאת ההתקן, אם הרופא אומר שלא יצא כלל דם, אם מדובר בהתקן מסוג חוט או סליל דק פחות מ2 מ"מ,  אין זה מטמא כשלא יצא דם. אך בהתקנים מסוג עבה יותר הרי הם מטמאים אף בלי שיצא דם.

מקורות:

הפוסקים חוששים בזה מפתיחת הקבר (ראה בנשמת אברהם חלק ב' עמוד עה בשם הגרש"ז אוירבך זצ"ל), אך גדר פתיחת הקבר אינו ידוע בדיוק, ויש כמה פוסקים שכתבו שבפחות מ2 מ"מ לכו"ע אינו נחשב פתיחת הקבר.