צ'יפס שטוגן בשמן שטוגנו בו שניצלים

שלום כבוד הרב
השאלה שלי אם יש שמן שטוגן איתו בשר או עוף ולאחר מכן סיננתי את השמן וטיגנתי איתו צ'יפס, האם ניתן לאכול את ה'ציפס עם גבינה ?

תשובה:

שלום רב.

הדבר אסור באיסור אכילה של בשר בחלב.

מקורות:

דקיימא לן טעם כעיקר דאורייתא לכולי עלמא באיסור בשר בחלב כמבואר בסוגיא חולין קח,א ולכן גם כשהבשר סונן מהשמן יש טעם של בשר בשמן ודינו כבשר לכל דבר וענין. וראה כאן תשובה שנכתבה לענין המתנת שש שעות לאחר אכילת צ'יפס זה.