הכשרת סכינים ישנים של ניקור להכשרת עוף

איך מכשירים סכינים ישנים של ניקור להכשרת עוף

תשובה:

שלום רב.

לכאורה די בניקוי היטב את הסכין ורואים שאין שמנונית על הסכין.

מקורות:

לפי כללי הגעלה הרגילים אם השימוש היה בצונן כיוון שיש שמנונית יש שמצריכים נעיצה כמבואר ביורה דעה סי' קכ"ב סעי' ז' ואף כיום שיש חומרי ניקוי מחמירים בדבר [ס' דבר חריף בשם הגריש"א זצ"ל] אמנם בדרכ"ת בשם ס' פרח מטה אהרון מקל דכיום שרגילים לנקות שאני, וכן שמעתי ממורי הוראה שהכל לפי הענין אם מנקה היטב ואין שמנונית על הסכין מועיל לו כמבואר ביור"ד ברע"א סי' צ"ו ששופך מים והם זבים בלא עיכוב שרואים שאין שמנונית על הסכין.