אם יש מנהג שמותר לעובדים לאחר לעבודה ולקבל משכורת שלימה

מה הדין אם אני עובד במוסד (קודש), ויצא לי לאחר הרבה פעמים, האם אני חייב להוריד מהמשכורת שלי או שזה הדרך, ועל דעת כן נשכרתי?
תודה!

תשובה:

שלום רב,

יש לדווח למנהל המוסד והוא יחליט אם להוריד מהמשכורת או לא.

אין מנהג שמותר לאחר (חוץ מימי מחלה). זכותו של כל מעביד להקפיד ולהוריד מהמשכורת על כל איחור קל, מעביד שאינו מקפיד נוהג כן לפנים משורת הדין, או שחסרים לו כוחות הנפש לריב עם העובדים. אם יש מנהג מסוים במוסד זה שלא להוריד מהמשכורת עד גבול מסוים של איחורים המנהג קובע, אבל ברור שיש לדווח למנהל כדי שישקול האם לא איחרת יותר מדי.

מקורות:

לעניין מנהג של מוסד מסוים עיין שו"ת אגרות משה ח"א סי' עו.