מקור לכך שאין למנות אדם למשרה ציבורית אף שהיה עליו רינון בלבד

במסגרת מחקר שאני עורך אשמח אם תעזרו לי במציאת פסוק/פתגם מהמקורות היהודיים לפיו-

אין ממנים אדם למשרת שיפוט אפילו אם קיים עליו רינון בלבד.

אני יודע שקיים משפט שכזה ואני פשוט לא מוצא אותו

בברכה ותודה מראש

תשובה:

שלום רב.

אינני יודע בדיוק מה כוונתך, אך נפסק בשולחן ערוך אורח חיים סימן נ"ג סעיף כ"ה שאין להעביר חזן ממשרתו אלא אם כן נמצא בו פסול בעדים ולא משום רינון בעלמא. אך כתבו הפוסקים שם שדווקא לאחר שכבר מונה אין להעבירו מחמת רינון בעלמא, אך לכתחלה אין למנות אדם למשרה ציבורית אף שאין הוכחה למעשיו אלא רינון בעלמא.

בהצלחה רבה.