אם צריך המברך בורא פרי הגפן בחופה לשתות מהיין

שלום
הוזמנתי לברך ברכת הגפן ואשר ברא לכבודו ולא טעמתי לאחר סיום שבע ברכות הרב המקדש קרא לי לטעום וברכתי האם הייתי צריך לברך שוב למנהג בני ספרד.

בברכת התורה ותודה .

תשובה:

שלום רב.

אם לא כיוונת בשעת הברכה לשתות אחר כך, ולא נזהרת מלהסיח את דעתך, היה עליך לברך שוב 'הגפן'. ובאופן עקרוני אין חיוב לשתות מיין זה למי שבירך 'בורא פרי הגפן', כי מעיקר הדין די בטעימת ה חתן והכלה, ויש נוהגים למזוג קצת מהכוס על ידם ולשתות ממנו.

מקורות:

א. ילקוט יוסף חופה וקידושין עמוד רל"ה.