אם כהן יכול לוותר על כהונתו

האם כהן יכול לוותר על הכהונה ולישא גרושה?

תשובה:

בודאי שלא. כהן לעולם נשאר בקדושתו וכהונתו, ולעולם אסור לו להנשא לגרושה וחללה.

אלא שאם אביו כהן ואימו אסורה להנשא לכהן, זאת אומרת, אם היא גרושה או שנבעלה לאדם שהוא פסול כמו גוי או אדם שאסור עליה באיסור לאו או כרת (ממזר, נבעלה לאחר בהיותה אשת איש, קרוב, וכד'), אזי למרות שהוא בנו של כהן, נחשב לחלל, זאת אומרת אין לו קדושת כהונה, ומותר לו גם להנשא לגרושה.

מקורות:

שו"ע אבה"ע סי' ד' סעי' ח'.