אכל חלב שעתיים לאחר אכילת בשר

אם אכלתי בשר ואחרי שעתיים בערך אכלתי חטיף קטן ושכחתי שהוא חלבי ולאחר שאכלתי אותו נזכרתי שאכלתי חלב לאחר בשר מה עליי לעשות?

תשובה:

שלום  רב.

כיון שעברו שעתיים אינך צריכה לעשות דבר.

מקורות:

בערוך השולחן יו"ד סי' פ"ט סעיף ז' ובחכמת אדם מ,יג הביאו מנהג העולם להמתין שעה לאחר אכילת בשר, ואמנם נוהגים להמתין ו' שעות אך בדיעבד אין צריך לעשות תשובה אם אכלו בטעות לאחר שעתיים, ובפרט לדעת הנתיבות שסובר שבכל איסור דרבנן אין צריך כפרה על כך.