שימוש בחלב תנובה ללא כשרות מהדרין

שלום רב כבוד הרב!!
אני מתגוררת בביתה של אישה מבוגרת שלא כ"כ שומרת על הלכות הכשרות.
היא משתמשת בחלב של תנובה שנראה ממש כמו זה שאני קונה עם הכשר, אך אין עליו את חותמת ההכשר של הבד"ץ.
רציתי לשאול אם מותר לי להשתמש בחלב.
אשמח לקבל תשובה על שאלתי..
יישר כח!

תשובה:

שלום רב.

לכתחילה ודאי עדיף שלא להשתמש בזה, אם לא קשה לך תקני לשתיכן חלב מהדרין ועדיף יהיה כך.

יום טוב ומבורך

הרב יוסף זריצקי

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. חלב תנובה במידה וכתוב מאחורי השקית מיום ד עד יום ו מותר בשתיה ואין חשש שבת , שזה החשש של חלב רבנות.
    הכיתוב שיופיע הוא באותיות האב' ללא כיתוב יום א וכו' אלא א וכו

  2. איון כוונת הרב המשיב שחלב שאינו מהדרין אסור בשתייה, אלא שאם יקנו מיום ד' עד ו' זה מהודר כמו חלב מהדרין.