ניגוב סכו"ם שאינו נצרך לשבת כדי שלא יהיו עליו כתמים

בליל שבת אנו אוכלים בסכו"ם איכותי שמצריך ניגוב לאחר הרחצה, שאם לא כן הוא מקבל כתמי מים.
האם מותר אחרי ההדחה (בשבת בבוקר) לנגב את הסכו"ם למרות שאיננו משתמשים בו עוד לשאר הסעודות בשבת?

תשובה:

שלום רב.

מותר להדיח ולנגב כלים כאשר ללא ניקוי זה ייגרם נזק לכלים. אך במקום שאין חשש נזק לכלים אם לא ידיחום – אין להדיח כלל כלים שלא יצטרך להם בשבת, אלא אם כן נצרך לאחד מהם שאז התירו לרחוץ אף את כולם.

מקורות:

ספר ארחות שבת פרק כ"ב סעיפים קנ"ט – קסד.