כיוון הקבורה

שלום כבוד הרב לפני זמן מה הייתי בלווית אשה וקברו אותה כשפניה היו לכיוון מזרח מסקרן אותי לדעת אם זה מותר ואם לא אז מותר להוציאה מין הקבר על מנת לתקן זאת אודה לך אם תענה לי תודה

תשובה:

שלום רב.

אין צורך לתקן זאת, אין בזה הקפדה גמורה, המנהג לכתחלה הוא שבירושלים משכיבים את הרגלים לכיוון המקדש, ובשאר ערי ארץ ישראל לכיוון ירושלים ובחוץ לארץ לכיוון שמשם נוסעים לארץ ישראל ויש המשכיבים לכיוון הפתח.

מקורות:

פתחי תשובה שסב,ב וגשר החיים פרק ט"ו עמ' צ"ט.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. תודה כבוד הרב על התשובה המפורטת רק אם תוכל להוסיף אם גם כאן יש מנהג עדות?
    וטוב שגיליתי את האתר הזה יש לי המון שאלות אני מאד רוצה להכנס לעולם הזה

  2. בהמשך לשאלה לגבי כיוון הקבורה. גם אני שאלתי את עצמי מדוע בבתי עלמין שונים במרכז הכיוונים שונים. בבית העלמין בכפר שמריהו זה כך : הרגלים בכיוון מזרח והראש בכיוון מערב.
    ואילו בבית העלמין בקרית שאול זה הפוך : רגלי הנפטרים לכיוון מערב והראש בכיוון מזרח.

  3. בהמשך לשאלתי ,
    אודה על תשובתכם מה לכיוון מזרח ? הרגליים או הראש?
    (בבית העלמין בכפר שמריהו זה כך : הרגלים בכיוון מזרח והראש בכיוון מערב. ואילו בבית העלמין בקרית שאול זה הפוך : רגלי הנפטרים לכיוון מערב והראש בכיוון מזרח.)

  4. שלום
    האם ניתן להציב את המצבה מעל הקבר בכיוון הפוך, דהיינו שאתה עומד בצד הראש והכיתוב מולל ולא הפוך?
    כמו כן האם מותר לנטוע על על הקבר, חא בצד?