עוגה הנעשית במיקסר חלבי אם מותר לאכלה עם בשר

שלום,
מיקסר (הקערה והחלקים ממתכת) שהשתמשו בו עם חלב ועושים עוגה פרווה מה החזקה של העוגה??

תודה וחג שמח!

תשובה:

שלום רב.

כיון שמשתמשים במיקסר רק במאכלים קרים, ניתן להשתמש בו לאחר שמנקים אותו משיירי החלב, ולעשות בו עוגה פרווה, שיהיה מותר לאוכלה אף ביחד עם בשר.

ניתן להשתמש במקצפים והמערבלים אף לבשר לאחר המתנת כ"ד שעות בין שימוש לשימוש (ולהקפיד שלא ישהה בכיור שיש בו מוצרי מזון, ושלא ישפכו עליו מים חמים כשיש עליו שיירי מזון מהבשר או מהחלב).

המערבלים המשמשים לקציצה או ריסוק פירות או ירקות אין להשתמש לסוגים שונים ככל סכין.

מקורות:

ספר הכשרות פרק א' נח – סד.