נתינת מתנה לאבל

מה הדין אבלה שהיא מטפלת, וקנו לה מתנה לפני שנפטרה לה האמא, האם מותר לתת לה
את המתנה שקנו לה כל ההורים?

בכבוד רב

נ.ב. האבלה היא ספרדיה

תשובה:

שלום רב.

המנהג לא לתת מתנות לאבלים בשנת האבל, ואין זה תלוי אם המתנה נקנתה לפני האבל או אחריו. ומתנה הניתנת בתור נימוס ולא בתור שאילת שלום יש מקום להקל בזה.

מקורות:

רמ"א יו"ד סי' שפ"ה סעיף ג'. וכן עולה מדברי המגן אברהם תקנ"ד ס"ק כ"א שנתינת מתנה דינה כשאילת שלום. ונתינת מתנה למטפלת בדרך כלל דינה כפריעת חוב ולא כשאילת שלום ולכן יש מקום להקל בזה.