שימוש בעלי נענע לצורך תה

שלום לכבוד הרב,
באדנית שבביתי צומחת נענע,
האם מותר לקטוף מעליה לחליטת תה?
בברכה,
טליה.

תשובה:

שלום רב.

בעלי נענע (לא מהגידול המיוחד ללא תולעים) מצויים חרקים רבים שקשה מאוד לזהותם מחמת דמיונם לצבע העלים, ומשום כך יש שכתב ששומר נפשו ירחק מהם ולא יבואו על שולחנו כלל. אך לצורך עשיית תה ניתן להשתמש בעלי נענע באופן זו: יש לשטוף היטב את העלים להכניסם לכיס בד או לנייר מחלחל ולקושרם, וכך לבשלם לצורך עשיית התה.

מקורות:

בבן איש חי ח"ב נשא סעיף ד' כתב שלא יעלו על שולחן מי ששומר נפשו.