סדר ההדלקה כשהחנוכיה עומדת מימין לפתח

שלום רב,
איך מדליקים את נרות חנוכה ..קודם נר ראשון בצד ימין ואחר ביום השני את השמאלי ועובר לנר הימני.?
אבא שלי טוען אחרת ומתחיל להדליק את הנר השמאלי של החנוכיה ועובר ביום השני להדליק את הימין ומסיים בשמאל, מה ההלכה אומרת ?
דלת הבית שלנו נפתחת לצד שמאל לעבר קיר, לכן אי אפשר להניח את החנוכיה שם ,אנו מניחים את החנוכיה בצד הימני של הדלת (כאשר נכנסים הביתה).האם יש קשר לשינוי הדלקת הנרות בעקבות כך כפי שאבא שלי טוען?

תשובה:

שלום רב וחנוכה שמח.

דעת המהרש"ל והגאון מוילנא היא שמדליקים קודם את הסמוך לפתח ואחר כך את הפנימי יותר אף אם משום כך מתחיל מימין לשמאל ולא משמאל לימין, אמנם יש מהפוסקים הסוברים שלא כדבריו, אך יתכן שאביך נוהג כמנהג הגר"א.

מקורות:

במשנה ברורה סי' תרע"ו סק"ט הביא את ב' הדעות בזה וכתב דעביד כמר עביד, ומה טוב יעשה אם כל הנרות יהיו בתוך חלל הפתח.