מה מברכים על חלה מתוקה?

למי שנוהג כספרדי

1. מה מברכים על חלות מתוקות בתחילה ובסוף? והאם זה מותר לסעודת שבת ?.
2.על כל השוקלדות כתוב "כשר לאוכלי חלב נוכרי" בד"כ אני לא מהמחמירים האם זה אומר שבשבילי זה כשר ?
3.האם מותר לאכול דגים עם חלבי כגון פיצה עם אנשובי ? ואם לא איזה הרחקה צריך. כגון אותו מזלג ? אותו צלחת ?

תשובה:

שלום רב.

1. אם קובעים על זה סעודה ואוכלים שיעור 216 גרם מברכים על זה 'המוציא לחם מן הארץ'.

2. ראוי שלא לאוכלם, יש הרבה שוקולדים עם חלב ישראל ואין צורך לאכול חלב נכרי.

3. בני ספרד נוהגים להקפיד שלא לאכול דגים בחלב ביחד, צריך לסיים עם הדגים ולאכול את החלב, אין זה משנה אם זה אותה צלחת או לא.

מקורות:

1. ילקוט יוסף דיני ברכת המזון עמוד י"ח בהערה.

3. יחווה דעת חלק ו' סימן מח, וילקוט יוסף איסור והיתר כרך ג' עמוד שח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבהרבה ויישר כוחכם,
    שכחתי עוד שאלה,
    האם מותר לשתול / להרכיב בגינה עץ . הן לצורך השבחת הפרי והן לצורכים אחרים כגון עץ אחד שגדלים בו מיני פירות שונים כגון תפוז לימון וקלמטינה על עץ אחד ?
    וכן האם מותר לזרוע/לשתול בערוגות העץ ירקות תבלינים ופרחים (מישום כלאיים וכדו')?