נטילת ידים בבוקר

שלום,
יש לי שאלה בנוגע לנטילת ידיים בבוקר.
1.לפי ההלכה צריך ליטול ידיים לא רחוק מ-4 אמות ממקום השינה.
בנוסף, להלכה אין להגיד את שם ד' לפני ששוטפים את הפה.
מה לעשות אם השירותים ששם שוטפים את הפה במרחק של יותר מ4 אמות-ליטול קודם ידיים ולברך ולבסוף לשטוף את הפה או להתרחק 4 אמות בשביל לשטוף את הפה ולבסוף ליטול ידיים ולברך?
2.האם מותר להשאיר את כלי הנטילה על המיטה שבה ישנים במשך הלילה?

תשובה:

שלום רב.

1. לא נאסר להזכיר את שם ה' לפני שרוחץ פיו, ולכן ראוי להכין כלי לנטילה סמוך למיטה, ובכל מקרה אין נוהגים לברך על נטילת ידים סמוך לנטילה עצמה אלא לאחר שעשה צרכיו ויש המברכים רק סמוך לתפילה.

2. מותר.

מקורות:

משנה ברורה סי' ד' סק"ד, והביא שם דעת החיי אדם והגר"א שלא יברך עד שיגמור לנקות עצמו ויהיה מוכן לתפילה ועי' גם בביאור הלכה שם.