לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

זמן היתר התגלחת לאחר אבילות שלושים

שלום כבוד הרב
אימי נפטרה בתאריך ט"ז חשוון 1/11/2012
זה היה יום חמישי בבוקר והיא נקברה באותו היום בשעה שלוש
נאמר לנו שניתן להתגלח מחר ואחרים אמרו שצריך לחכות למוצאי שבת ואחרים אמרו ביום ראשון
אני רוצה לדעת מתי להתגלח ?
האם יש הבדלים בין ספרדים ואשכנזים בעניין ?

תודה

תשובה:

שלום רב.

את שיער הזקן מותר לכם לגלח ביום ו' בבוקר, ושיער הראש מותר רק לאחר גערה של אחד מהידידים, ויש מצריכים להמתין ליום השלושים ואחד בתספורת הראש לאחר גערה (ולדעתם מותר לכם רק במוצאי שבת).

בשורות טובות ושבת שלום.

מקורות:

ר' שולחן ערוך סי' ש"צ ס"ד ובגשר החיים פרק כ"א אות יא בדין תספורת שהביא מהנודע ביהודה שבגילוח הזקן שיעור הגערה הוא בכמה שבועות, ואין צריך להמתין לגערה בפועל אלא סגי בשיעור גערה. אך בשיער הראש כתב הרמ"א שם ששיעור גערה הוא בג' חודשים, ומשמע בדברי הפוסקים ששיעור זה נמדד מזמן התספורת הקודמת. ולמעשה אם גוערים בו קודם הג' חדשים ולאחר ל' יום נחשב גערה ויכול להתגלח, ובדין מקצת היום ככולו ראה בגשר החיים שם אות ו' שמביא מהפוסקים שגם באביו ואמו אמרינן כך לאחר גערה, ויש המצריכים להמתין עד יום ל"א. וראה גם בילקוט יוסף הלכות אבילות סי' ל"ז סעיף ג'.