אינו יכול לעמוד בנדר שנדר כשהשתתף בדינר

אחרי מבוא השלום והברכה
ראובן הוזמן לדינר למען מגבית עבור מוסד בארץ הוא התקרב לרב המוסד ואמר שהוא נודב אלפיים יורו הרב אמר לו לא מספיק צריך יותר ואמר לו תתן עשרים ושש אלף יורו, ראובן שבאותו ערב שתה קצת אלכוהול וגם עם הרוח שהיה שם הסכים.
הסיפור היה לפני שנתיים, מאותו זמן הרב הנ״ל נפטר ראובן שילם מאז האלפיים יורו שרצה לתת בהתחלה עכשיו הוא בא אלנו ואומר שאינו יכול לעמוד בשאר התשלום וזה מההתחלה זה הרבה למעלה מהשגותיו ולולי המתח ששרה באותו ערב לא היה בכלל מתחייב לסכום הזה.
מאותו זמן הרב הנ״ל נפטר ומאותו זמן יש לראובן הרבה בעיות חולי ופרנסה.
הרב הנ״ל היה מקובל בכל החוגים
מה הדין

תשובה:

ראובן יכול לעשות התרת נדרים. יש לומר את כל הסיפור לפני שלושה אנשים והן ישיבו לו 'מותר לך'.

מקורות:

נדר אינו בטל מאליו אלא אם כן הנודר היה שיכור כלוט שאז מעשיו אינם כלום, לכן יש צורך בהתרת נדרים.

באופן כללי לא מתירים נדר לצדקה כדי שלא להפסיד לעניים, אלא אם כן יש סיבה מיוחדת, במקרה זה שהנודר היה שתוי קצת וכן קרו אצלו בבעיות בבריאות ובפרנסה, מותר לעשות התרת נדרים. עיין עלון המשפט גליון 23 עמוד ב דין 6.