מקור לסגולה בעשיית קוואטר לילדים

מה המקור לסגולת קוואטער לפריון ילדים? (אשמח לתשובה מפורטת) תודה

תשובה:

שלום רב.

אין מקור בקדמונים לסגולה זו, אך סגולה זו ידועה מאוד, והובא בשם הגרש"ז אוירבך זצ"ל שביאר את טעמה של סגולה זו שידועים דברי הגר"א בביאורו לשולחן ערוך שלא ראינו סנדק שמתעשר וזאת משום שאכן ראוי הסנדק לעשירות, אלא שיש באפשרותו להמיר את זכות העשירות בזכייה אחרת, כגון בעשירות בדעת, בחיים ארוכים או בזרע של קיימא (ועל פי מאמר חז"ל שעני ומי שאין לו בנים חשובים כמת), וכיון שמובא בקדמונים שקוואטר הוא מעין סנדקאות לכן מקבלים זכות של עשירות שניתן להחליפה בזרע של קיימא.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אם אכן כוונת הגר"א שהסנדק מעשיר בדרכים אחרות אם כן היה מסכים עם טעם הרמ"א לא לתת פעמים לאחד
    ומזה שחולק שם משמע שאין בכך כל סגולה

  2. קשה להכניס זאת בדברי הגר"א שם
    אם נכונה השמועה אז כנראה כוונת הגרש"ז לומר זאת דווקא בדעת הרמ"א, שאע"פ שלא ראינו מי שנתעשר מסנדקאות בכל זאת זוכה לדברים אחרים..

  3. גם על נטילת ידיים כתוב שמי שמקפיד זו סגולה לשירות,
    ושאלו פעם את החזון איש הייתכן, יש הרבה שמקפידים ואינם מתעשרים, ענה להם, בשביל עשירות צריך להקפיד גם לא לזלזל באוכל וכו' וד"ל