סדר הקדימה בברכה אחרונה

ב"ה

שלום.

ברצוני לשאול איזו ברכה אחרונה קודמת, כשצריך לברך את שתיהן, בורא נפשות ועל המחיה? לדוגמה כשאכלתי תפוחים ועוגיות.

בתודה רבה,
יהושע

תשובה:

שלום רב.

יש לברך ברכת 'על המחיה' לפני שמברכים ברכת 'בורא נפשות'. וסדר הקדימה בברכה אחרונה כסדר הקדימה בברכה ראשונה.

מקורות:

ביאור הלכה סי' רי"ב סי"א ד"ה ברכה בשם הפמ"ג ואגרות משה ח"ה סי' כ' סקי"ג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שמעתי, מאחר והטור נוטה לומר ש"על המחיה" מוציא גם דברים של "בורא נפשות" כגון פירות או דגים לכן יש לברך בורא נפשות קודם לצאת מהספק.

  2. אמנם יש הסוברים שבמקרה שאוכל פירות ועוגה מברך קודם בורא נפשות, כדי לצאת גם את דעת הסוברים שיוצאים ידי חובה בברכת על המחיה, וכן כתב היביע אומר בחלק ה' סוף סימן י"ז, אך המשנה ברורה לא סובר כך, גם בגלל שלא פוסקים כהשיטות שיוצא ידי חובה בברכת על המחיה, וגם בגלל שכיון שעומד לברך בורא נפשות אין כוונתו לצאת ידי חובה בברכת על המחיה.