עשיית מלאכה בזמן הדלקת נרות חנוכה כשהאשה אינה נמצאת בבית

לכבוד הרב
אשה שלא נמצאת בבית בשעת הדלקת נרות חנוכה אם מותר לעשות מלאכה?

תשובה:

שלום רב.

במקרה כזה מותר לה לעשות מלאכה בזמן הדלקת הנרות בביתה.

מקורות:

בשולחן ערוך סי' תר"ע סעיף א' ובמשנה ברורה שם מבואר שעיקר הטעם לאיסור עשיית המלאכה בזמן הדלקת הנרות, הוא כדי שיהיה היכר שלא להשתמש לאור הנרות, ומשום כך אשה שאינה נמצאת בבית, אינה צריכה להימנע מעשיית מלאכה בזמן זה. ואף לטעמים האחרים שהביאו הפוסקים בענין זה, אין לאסור עליהם לעשות מלאכה כיון שכל מקור דין זה הוא מכח מנהג ובמקרה זה לא נהגו כן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם כבר יצאת ידי הדלקה ונמצאת בבית מי שעכשיו זה חצי שעה שלו האם יש בזה איסור מלאכה מדין היכר כי בשלטי גבורים כ' שהחשש מכשול שמא יכבה שהשמש- ובכלל יל"ע שהחמירו יותר אצל הנשים משום שהם שייכים יותר לנס למה אין סותר לעולת שמואל סי' קה שהובא במ"ב סימן תרעה,ט דנשים טפלות לאנשים בנס משום שלא היה צריכים למסור נפשם שהיו קרקע עולם ולכן אין בהם דין מהדרין וכאן לענין מלאכה יותר מחמירים משום שהם היו באותו נס עיקר