סוף זמן אכילת פת שחרית

אדם שקם בשש בבוקר מהו הזמן המאוחר ביותר שעליו לאכול פת שחרית

תשובה:

שלום רב.

יש לשער ארבע שעות זמניות מזמן הקימה (ולפי זה לדוגמא היום ראוי לאכול פת שחרית עד השעה 9 וחצי שכל שעה זמנית היא 53 דקות) ואם הוא תלמיד חכם ועוסק בלימודו עד שעה שישית מזמן הקימה (ולפי זה היום עד השעה 11 ועשרים).

ואם טעם דבר מה בבוקר אין צריך להקפיד על זמן זה.

מקורות:

שולחן ערוך סי' קנ"ז ס"א ומשנה ברורה שם. ור' גם בסי' קנ"ה ס"א ובמשנה ברורה שם.