חימום אוכל שבושל בכלים לא כשרים במיקרוגל

האם ישנה דרך לחמם מאכל של אנשים שאינם שומרי תורה ומצוות במיקרוגל הביתי?

תשובה:

שלום רב.

באופן שיש לחשוש שבמאכל מעורבים בשר וחלב יחד [כגון שהוא מאכל חלבי שיתכן שבושל בכלי בשרי בן יומו וכיוצא בזה], והמאכל לא בושל כל צרכו – אין לחמם במיקרוגל כלל שיש בדבר חשש דאורייתא של בישול בשר בחלב, אך אם אין חשש תערובת בשר בחלב מותר, וכן אם המאכל מבושל כל צרכו אין לחשוש, ובאופן כזה כדי שלא ייאסר המיקרוגל יש לחמם את המאכל בשני כלים סגורים לגמרי שלא יחלחל זיעה ויבלע בדפנות המיקרוגל ויטריפוהו וכן לא ינטף מהמאכל על המיקרוגל והצלחת.

מקורות:

אם יש חשש של בשר בחלב באוכל שאינו כשר כגון שהאוכל חלבי והוא בושל בכלים בשריים בני יומן או עירב בו כף בשרית בת יומה וכיוצ"ב אין לחמם במיקרוגל משום חשש בישול בשר בחלב, ובספר שבות יצחק הביא בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל לחשוש במיקרוגל שהוא דרך בישול והתבשיל ייאסר בהנאה. ולכל הפחות אינו יוצא מידי ספק דאורייתא. אמנם אם התבשיל מבושל כל צרכו יש כאן צד קולא שאין בישול אחר בישול גם באיסור בשר בחלב, כמשמעות הגמ' חולין קח,ב וכמשמעות האו"ה והביאו רע"א רי"ס פ"ז ומשב"ז רי"ס ק"ה, ויד"י רי"ס פ"ז. וכלפי חשש שיבלע מהמאכל במיקגורל אם הוא מכוסה בכיסוי אחד אין לחשוש שמהכיסוי למיקרוגל הוי ב' כלים ואין מפעפע, ואם יש רוטב ביניהם כגון שהמיקרוגל מלוכלך יש להחמיר לכסות בשני כיסויים, ובלא"ה טוב לכסות בשני כיסויים שעי"ז מכוסה היטב ולא נוצרים חששות נוספים.