כמה שאלות

שלום

לפניי מספר שאלות כלליות בהלכה שמעניינות אותי:

1. מותר לשחק סנוקר\ביליארד בשבת?
2. במידה ואדם בירך ברכה לא נכונה על מאכל מסויים לדוגמא בירך שהכל במקום מזונות האם הוא יצא בדיעבד ידי חובה?

3. האם זה נחשב הידור לישון עם כיפה?

תשובה:

שלום רב.

1. אין לשחק בכל משחק שמונים בו את נקודות הזוכים או המפסידים ורגילים לרושמם, גזירה שמא יבוא לכתוב בשבת.

2. אם בירך בטעות ברכת 'שהכל' על כל מאכל יצא ידי חובה.

3. זה נחשב הידור.

בהצלחה רבה.

מקורות:

1. שמירת שבת כהלכתה פרק ט"ז סעיף ל"ב מחיי אדם כלל ל"ח סי' י"א.

2. משנה בברכות מ,א על כולם אם אמר שהכל נהיה בדברו יצא, ונפסק בשולחן ערוך סי' ר"ו סעיף א'.

3. משנה ברורה סי' ב' ס"ק י"א.