הוספת קרואים לקריאת התורה בשבת

שלום רב,
שאלותיי הם:
1.האם ניתן להעלות בכל שבת (ולא רק כשיש חתן,בר מצווה וכו') יותר מ-7 עולים או שמא הדבר מהווה טורח ציבור וניתן להעלות רק כשיש שמחה וכדו'?
2.האם יש סיבות נוספות שבגינם לא מעלים יותר מ7 עולים?
המון תודה

תשובה:

שלום רב.

מותר להוסיף בשבת על מנין הז' קרואים אם יש צורך בכך, אך אין להוסיף שיהיה יותר מעשרה.

וכתב המשנה ברורה שנכון שלא להוסיף הרבה מפני טורח הציבור ובמקום שיש לחוש לתרעומת איזה אנשים כשלא יקראו להם לתורה אין צריך לדקדק בזה.

מקורות:

שולחן ערוך סי' רפ"ב סעיף א' מגן אברהם, פרי מגדים ומשנה ברורה שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שמעתי פעם שכדאי להמנע מכך משום ברכה שאינה צריכה. בעוד שבזמן המשנה שהעולה הראשון היה מברך ברכה ראשונה והעולה האחרון ברכה אחרונה כיום שתיקנו שיברך כל א' את שני הברכות מפני הנכנסים והיוצאים זה כבר שאלה של ברכה שא"צ

    האם זה נכון?